Restoran Bariani Power

Another of Batu Pahat’s famous Bariani. Restoran Bariani Power at Taman Soga. 

Located at 18 Jalan Tukas 2, Taman Soga, it’s very popular with many. Came here after a long time of not eating their Nasi Bariani. 

Restoran Bariani Power

 

The Bariani Gam Ayam.

Restoran Bariani Power

Exposing the ‘ayam’ hidden below the rice. 
It ‘s always enjoyable eating it.  

Restoran Bariani Power

This is the Bariani Gam Daging.

Restoran Bariani Power

Mum seems to have enjoyed it.

Restoran Bariani Power

Between Bariani Mohd Shah and Bariani Power, I think I prefer power’s version. It’s less oily.
Well, here’s the menu for you to try other things. 

Restoran Bariani Power
Well, they have catering as well. Think they have a branch in Shah Alam. Anyone knows that it’s still there?

27 thoughts on “Restoran Bariani Power

  1. zure on

    The owner died last year. They have change the branch name in SA to Nasi beriani Pak Anjang, if I’m not mistaken.

  2. philip on

    ya, i read about the passing away of the owner, so sad, on the same day he went for a relative’s funeral.

  3. yap.. me too..

    me prefer beriani gam super at bukit pasir.. 🙂

  4. MailBP on

    This outlet NASI BERIYANI is just a so so only.! Not worth to be written here. Md.Shah still the best!

  5. MailBP on

    The prices are like in BUKIT BINTANG WALK K.L..Ask the staff to eat it THEMSELVES. Whats so special they put gold and honey kah????

  6. kerepekloverfromparitraja on

    yup,lg murah bariani mdshah. lg puas hati & tak jauh

  7. localbus on

    from 5 to 6… then 6.5… now stated there 8 ringgit ? wow…

  8. ina on

    restoran ni penah masuk dlm rancangan Warung kita astro..
    tp bila dah makan sana… xlah sedap mana… bolehlah…

  9. Talib on

    I dah mkn kt jln spital,b/p tu,tp x sedap sgt,bg i beryani md shah pun x sedap bnyk sngt minyak sapi laa,

    friend try beryani kt JM tesco shah alam and kat Sungai udang-beryani.com,rasa2nya lg power kot

  10. iezah on

    Beriani md shah la paling sedap… sedao n murah… nyamnyam…. yang jmberiani da penah makan xdela best sangat pun… citarasa masing2 kan

  11. I’ve just eaten here today. I prefer the one here, and I’m declaring it the best beriyani in the whole wide world.

    Md Shah’s is really really good too, but it’s too overpowering without any acar.

  12. suntzu2007 on

    Aku dah tried makan kat Restoran Beriani Power ni dengan 4 orang kawan dari KL…. sebelum tu member aku suggest makan kat Mat Shah Beriani. sampai dalam pukul 3.30 petang kedai tu dah tutup. So kita orang terus ke Restoran Beriani Power – tapi tak le sedap mana…. so satu minggu lepas tu kita orang repeat balik ke kedai mat shah dalam pukul 12.00pm kita orang sampai… peh.. orang dah ramai… pakat tunggu tempat duduk le kami… last dapat tempat…. aku order beriani kambing… power giler tu… sampai aku tanya brader kedai tu… bang betul ke ni daging kambing… dia jawab ye… tak pernah aku makan kambing sesedap macam tu…. akhirnya kita orang ambil keputusan beriani mat shah memang the best and the cheapest in Batu Pahat. Berbaloi aku cuti hari tu semata-mata nak tried nasi beriani the best in Batu Pahat… MAT SHAH BERIANI…..

  13. saya biasa makan beriani dah banyak tempat. Pak Uda Beriani Gam yang paling sedap! Cuba lah… setkat JM & beriani power memang jauh! the original receipe. Bukan letak perasa bagi kepala botak. dari segi penyediaan memang kelas.

  14. solomon on

    Bariani kambing gam power is the best in the world.I’ts meat is very fresh(just slaughtered)very soft & succulent, you can even swallow it without chewing.I give it a 10 out of 10.Bariani Shah is outclassed.

  15. Bro bariani gam kambing and bariani kambing totally different… don’t compare… if you do, it will be a big mistake

  16. Zul996 on

    Went to the Bariani Power Gam last week for the first time and the first scoop of the rice made me smile. I would try the Shah’s soon. Wait for my comments.

  17. wak bagong on

    jgn la gaduh pasal mkn,selera mencekik masing2.ada tempat mungkin ko org tk tau.kat yong peng kira power gak.tempat sng je,tepi jln pekan ke tol yong peng selatan.ada warung tepi jln,drebar lori byk berhenti.hari ahad dia tutup.

  18. chekqac on

    wak bangong,kat mana tempat tu?dekat ngan Mobil tu ke?

  19. Thanks! I am planning my makan venture to BP and have already added this nasi bariani stall to my must try list. Thanks for the post. Much appreciated ;D

  20. komen on

    Harga mahal..kuantiti sikit..kualiti kurang..pekerja langsung xmesra..langsung xberbaloi dgn hrga..rasa yg xbrpa sedap.so..saya cdgkn nasi bryani matshah is the best in malaysia.harga pn murah..kuantiti byk..rasa pn sedap.for nasi bryani power..sorry to say.today 22apr2012 dgn 4org rakan saya dduk meja dpn skali tepi dinding..dgn dilayan oleh pekerja lelaki bju oren ‘janji ditepati’..rasa kurang berpuas hati dgn prkhidmatan korg.xmesra xsenyum dgn pelanggan..byrn yg kami byr tidak berbaloi dgn apa yg kami dapat.hrp perbaiki mana silap dan jgn pentingkan keuntungan semata2.kami pelanggan hanya penyokong perniagaan anda..tanpa pelanggan korg down.jd harap lps ni..prkhidmatan korg lebih profesional.untuk makluman harga diatas telah berubah..mungkin korg terkejut ble sampai cni nanti..harap maklum.salam

  21. mamat on

    aku ni bkn ny sombong tpi sebagai org batu pahat aku dh muak dgn baryani ni. tak tau dh yang mna yg diktakan baryani yg asli. semuany x sedap & x da asli lgi.

  22. Ara Omar on

    Akak ada ke restoran baryani power hari tu… entahlah ye dah lama tak rasa baryani md shah so dah lupa.. padahal dari kakak yg sulung sampai adik no 4 semua md shah masak masa kerja kahwin kami tu…
    kat baryani power ni ok lah not bad rasa sedap je.. kalau dah hari2 makan baryani memanglah tak ada rasa sedap lagi kan betol tak… nanti nak try balik la makan kat md shah plak.. huhuhu..

    komen… betul kata awak harga tu dah berubah n jauh beza dari harga yg tu… heehehe.. sapa nak tau pegi tengok sendiri.. jgn terkejutzzz….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *