Ibu Pejabat Polis Daerah Batu Pahat – Police HQ of District of Batu Pahat

Categories Public Service
20

This is Batu Pahat’s District Police Station. This is the view from Jalan Rahmat. The entrance to the police station used to be from Jalan Rahmat. But nowdays, the entrance has shifted to the Jalan Pegawai. (I think the road name is Jalan Pegawai, will confirm and update another time)

Police HQ BP

If you ever need to get to the Police Station, the address is:
Ibu Pejabat Polis Daerah Batu Pahat
Polis Diraja Malaysia
Jalan Rahmat
83000 Batu Pahat
Johor

Tel: 07-4341222, 07-4341225, 07-4341229, 07-4341230, 07-4344222
Fax: 07-4340931

Something happened in this police station in 16 October 1980. A group of people who followed the mad teaching of Ahmad Nasir Ismail attacked the police station. 8 of this nutcase attackers died, and a several police and members of the public was injured as well.

This article has been viewed (3859) times

20 thoughts on “Ibu Pejabat Polis Daerah Batu Pahat – Police HQ of District of Batu Pahat

  1. zool teknik bp on

    hai…saya nak maklumat tentang perkhemahan kadet polis 2008…harap maklum….

  2. MailBP on

    If I’m not mistaken there was a watching hole or some sort like a guard post on the very top of the building those days when I was still a young boy. Anyone still recall? I hope our MAJLIS will not demolish this historical monument.

  3. mazanah mahamood on

    I would like to know the history of police station, batu pahat, johor, malaysia. Thank you.

  4. ada tak nama staff kat situ nama mohd.Raffiudin….kawn lama..

  5. alex tan on

    Selamat malam.

    Tuan/Puan yang dihormati.

    Saya adalah penduduk dari jalan bukit pasir,83000 batu pahat johor.tunjuan untuk menulisan perkara adalah orang ramai yang menghisap dadah dalam NO408,Jalan Bukit Pasir,83000 Batu Pahat.Johor. pada tiap-tiap malam abt 2-4pm malam akan mengumpul dari rumah sana,da, ada sebuah kereta proton waja ialah menjual dadah kepada orang lain.

    Berharap pihak berkuasa mengambil tindakan dan mengatasi masalah yang berlaku dari berkeadaan sana.

    Sekian,Teriman Kasih.

    Yang Benar,
    Alex Tan

  6. nazri on

    asmakum..
    saya ingin dapatkan maklumat mengenai luas kawasan dan bilangan penduduk bagi 3 buah kampung iaitu:
    -kg sungai ayam
    -kg sg suloh
    -kg patah pedang
    saya harapkan maklumbalas dari pihak tuan..
    sekian terima kasih( 0179194600 nazri)

  7. nizam on

    saya berharap unit rondaan selalu memantau kegiatan lumba haram dan aksi yang membahayakan di simpang lima peserai.. dianggarkn hampir 20 hingga 30 biji motor yang membabitkan pelajar serta remaja . ia membahayakn pengguna jalan raya serta penduduk setempat…..harap maklum…..

  8. Farida on

    Sy nak report pekerja asing duduk serumah bukan laki bini.sudah di tegur malah mengancam kawan senegaranya yg dr daerah lain,pekerja tsb ada di koris,parit ahmad,belakang timbang sawit,yg membuat kita merasa tidak di hargai karna dekat dengan mesjid koris.

  9. saya nak buat aduan tentang anjing yang berkeliaran di sekitar taman saya di jalan beringin taman makmur/ batu pahat anjing-anjing tersebut membahayakan orang di sekeliling, anjing liar ini terlalu banyak sehingga saya nak keluar rumah berjalan kaki ke kedai hampir-hampir di kepung anjing dan pernah sekali hampir dikejar anjing, saya harap pihak polis dapat dapat selesaikan masalah ini secepat mungkin. saya dah tak tahan

  10. saya harap pihak berkuasa dapat selesaikan masalah ini dengan secepat mungkin, saya takut nak keluar rumah nak berjalan kaki, harap dapat lah selesai kan masalah ini.buat lah apa yang patut kat anjing tu, hope anjing liar sume dah tak ada lagi dekat kawasan ini.

  11. rugayah on

    salam..saya berasal dari timur pemadangan di batu pahat johor sangat indah dan menarik hati..

  12. kevin on

    i need the information of former owner of swee lai co phone number ,nearly 20years didnt meet ,his wife is my former wife.i miss her very much.

  13. kevin on

    did anybody know teo ai ling she stay at no;1 jalan balau batu pahat.

  14. siti fatimah binti shkri on

    assalam.. saya student UTHM ingin memohon untuk mendapatkan statistik kemalangan yang berlaku di Parit Raja..kalau boleh untuk 5 tahun yg latest.. please reply me whether u can give or can’t that information.. tq sir..:)

  15. nurul amira on

    saya ingin mendapatkan alamat ipd batu pahat yang terbaru. saya dah search, tapi kebanyakan alamt lama. harap dapat bantu

  16. selamat pagi,

    Dengan segala hormatnya dimaklumkan bahawa saya post 2 keping gambar mengenai air cond rumah saya rosak dan berkata bahawa servis orang tersebut tidak bagus. tetapi sya tidak menyebut nama dan kedai orang terseut.semalam orang itu tidak puas hati dan datang ke rumah saya marah saya dan berkata ingin pukul saya.kes ini saya boleh pergi report atau tidak? saya ingin menyelamatkan saya dan ahli keluarga saya.

  17. Lily Zulkarnain on

    As salam,

    Saya kehilangan kereta ALZA Ezi bernombor WTU 5733 di kawasan Dataran Batu Pahat yang telah dilarikan oleh suami saya sendiri, Zulkarnain A.Sani. Saya berharap pihak polis dapat menolong saya bagi mendapatkan semula kereta saya itu. Saya telah membuat repot di Balai Polis Ulu Kelang, Balai Polis Wangsa Maju, Balai Polis Sentul dan membuat aduan di Bukit Aman…tetapi sehingga kini saya tidak mendapat apa2 berita…Saya berharap dengan kerjasama Balai Polis Batu Pahat dapat menolong saya, terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>